Navigation close button

Waarom Influencers inzetten?

floorpr, markering bureau, pr bureau, influencer marketing, influencer campagne, influencers, influencer event, influencer campagne

Influencers inzetten om naamsbekendheid rond uw product of dienst te creëren is de nieuwe manier van reclame maken. Op deze pagina vertellen we meer over wat wij bij FloorPR kunnen betekenen rondom Influencer marketing, maar in deze blog willen we wat verder op de Influencers en de waarom’s in gaan.

Misschien is de term influencer nog nieuw voor uw, wat helemaal niet gek is gezien het een nieuwe markt is. Een influencer is iemand die zichzelf presenteert op online platformen zoals op een Blog, Youtube, Instagram, Facebook, Twitter of Snapchat. Anderen volgen deze zo gehete influencers omdat ze inspirerend zijn in hun vak. Ze delen vaak de nieuwste trends, zijn grappig of inspireren voor een bepaalde levensstijl.

Nu verschilt de grote van het bereik per influencer ontzettend. Van duizenden tot honderdduizenden en zelfs miljoenen. Nu lijkt hoe meer hoe beter, maar dat is niet altijd het geval. De engagement, het daadwerkelijke bereik en de geloofwaardigheid, is hierbij veel belangrijker.

Stel dat u consument bent, dan wilt u meteen een product kunnen opzoeken als u het ziet. Online gaat dit met slechts één klik.

Maar waarom zou u dan kiezen voor Influencer Marketing? De laatste jaren zien we dat magazines en tv steeds meer afnemen en dat alles verschuift naar online. Tv wordt vervangen door Youtube en de magazines door blogs en instagram. Door met influencers samen te werken kiest u niet alleen voor een snel groeiende markt, maar ook voor een directere aanpak. Stel dat u consument bent, dan wilt u meteen een product kunnen opzoeken als u het ziet. Via tv of print kost dit veel meer moeite dan wanneer u iets op een social media kanaal ziet en met één klik iets heeft gevonden. De kans op een sale wordt hiermee direct vergroot.

Daarnaast is het inzetten van influencers vaak veel voordeliger dan een advertentie op print. Een influencer zet zijn of haar creativiteit in om een prachtige advertentie te maken, die dan ook direct gedeeld wordt. Zo slaat u, in vergelijking met print, twee vliegen in één klap. Kiest u voor de juiste influencer, dan heeft u geen omkijken meer naar uw advertentie.

Bij FloorPR weten wij precies hoe deze markt in elkaar zit en helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste influencers. Bezoek onze contact pagina om contact met ons op te nemen en de verschillende mogelijkheden te bespreken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *