Navigation close button

Thuis werken en productief zijn? Dat kan!

floorpr, markering bureau, pr bureau, tekst schrijven, seo tekst schrijver, seo tekst schrijven, seo schrijven, seo tekst, seo blog, blogs schrijver, blogs schrijven, home office, thuis werken, werken vanuit huis, working from home

Ja, dat hadden we niet zien aankomen. Scholen dicht, kantoren dicht, sportscholen en sociale gelegenheden; ook dicht. Het is even schrikken, want dit hebben we nog niet eerder mee gemaakt. De COVID-19, oftewel het Corona virus, grijpt om zich heen en verplicht je thuis te blijven en zo waarschijnlijk ook tot thuis werken. Voor vele lastig, vooral degene die het niet gewend zijn. Nu willen wij je vanuit FloorPR graag voorzien met wat simpele tips om thuis werken dragelijker te maken en gemotiveerd te blijven tijdens deze toch wel donkere dagen. We zitten immers samen in deze situatie, dus laten we elkaar ook helpen en inspireren!

Goede houding

Als je normaliter op kantoor zit, is de kans groot dat je achter een bureau zit dat op de juiste hoogte is ingesteld met een goede bureaustoel eronder. Grote kans dat je dit thuis niet hebt. Heb je dat wel? Lucky you! Een goede houding is namelijk heel belangrijk om goed te kunnen functioneren en gezien veel van ons waarschijnlijk aan de keukentafel moeten werken, is het van belang hier op te letten. Probeer daarom rechtop te blijven zitten, alsof er een stok achter je rug zit. Wellicht dat je je laptop op een verhoging kan zetten om het scherm zo op ooghoogte te houden. Dit is beter voor je nek en schouders. Met een beetje geluk heb je zo’n grote yoga- of skippybal (van de kinderen) in huis. Probeer daar eens op te zitten! Hier krijg je niet alleen een betere houding van, maar train je ook nog eens je core. Heb je tot slot al nagedacht over staand werken? Hiermee bescherm je niet alleen je rug van gekke houdingen op je keukenstoel, maar ben je ook nog eens gezonder bezig!

Minimaliseer afleiding

Dit kan een lastige zijn, vooral als je kinderen thuis hebt rondrennen, stapels (af)was hebt liggen of wellicht samen met je partner of huisgenoot aan dezelfde tafel moet werken. Probeer daarom afleiding te minimaliseren. Zorg ervoor dat je omgeving opgeruimd is, zodat je tijdens je werk je niet druk hoeft te maken over eventuele rommel of viezigheid. Probeer ook eens een to-do lijstje en focus je daarop. Door hiermee te werken kan je makkelijker je omgeving (tijdelijk) uitschakelen.

Maak je werkplek inspirerend

Als je vanuit thuis werkt dan zit je waarschijnlijk al in een gezellige en fijne omgeving — het is per slot van rekening je eigen huis. Zorg er dan ook voor dat je werkplek die je in je huis kiest ook inspirerend is. Zet verse bloemen op tafel, pak een mooi notitie boekje voor dat to-do lijstje en maak er een gezellig plekje van. Zo is het thuis werken eerder een feestje dan een straf!

Wees lief voor jezelf

Geforceerd werken en alles van je af sluiten werkt alles behalve motiverend. Wees daarom lief voor jezelf! De werkdruk is op het moment aanzienlijk lager, dus deel je tijd hiernaar in. Maak een gezonde en uitgebreide lunch voor jezelf, zet de ramen open om van het zonnetje te genieten en ga een blokje om voor wat frisse lucht. Probeer ook eens andere werktijden uit. Zo kan het heel goed werken om van 9:00 tot bijvoorbeeld 16:00 te werken. Hoe minder tijd je hebt, hoe sneller en vaak effectiever je kan werken. Dit is immers niet alleen een tip voor thuis werken, maar ook voor als je straks weer terug op kantoor bent.


Hoe ga jij om met de situatie en heb jij nog tips om productief te blijven tijdens het thuis werken? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *