Navigation close button

Technivorm – Informatieve Website

floorpr, Technivorm, website, webdesign, Webdevelopment

De website van Technivorm had minstens de afgelopen vijf jaar geen update gehad. Hierdoor waste website zwaar verouderd, gaf hij niet de juiste informatie en was deze goed functionerend op mobiel. Ook was hij niet SEO-geoptimaliseerd waardoor hij niet gevonden werd en deed hij het merk eigenlijk af van wat het is. Tijd voor verandering! FloorPR en Technivorm sloegen daarom de handen in een om ze van een nieuwe website te voorzien.

Technivorm is het moederbedrijf van het merk Moccamaster. Dit hield in dat de website als extensie van de webshops zou gaan bieden. Alle informatie, geschiedenis en ontwikkelingen van het bedrijf moeten hierop te vinden zijn. Dit was een belangrijk punt voor het design van de webshop. 

Waar een webshop vaak meteen sales schreeuwt, was het hier van belang om op de home pagina meteen duidelijk te maken dat het om informatie gaat. Veel teksten en mooie afbeeldingen over het merk en koffie spelen hierin de hoofdrol. 

Met name op de product pagina’s was dit een uitdaging, omdat het al snel op een webshop zou gaan lijken. Gelukkig zijn wij er in geslaagd een design te maken dat veel informatie biedt en de bezoeker naar de juiste pagina’s leidt, zonder hem of haar het gevoel te geven dat het product te koop is. 

Daarnaast moest de website er fris en strak uitzien, maar toch een warme koffiesfeer uitstralen. Twee tegenpolen, want we moesten hierin opzoek naar een mix van warme en koele tinten. Doordat we de basis van de website wit, grijs en blauw hebben gehouden hielden we het frisse, maar door warme afbeeldingen te gebruiken met veel bruin tinten bracht dit de website sfeer en beleving. Kleine details als de bewegende afbeeldingen on hover geven de website meer leven, waardoor je een statische website voorkomt.

De huidige website was erg out-dated en niet mobiel functioneel, daarom stond dit als prioriteit nummer één. Het thema dat we hebben gekozen is een door ons graag gebruikt thema omdat er heel veel mogelijk is op zowel desktop als mobiel. Blokken die heen en weer springen moeten op mobiel weer anders neer worden gezet. Daarom testen wij website uren voordat deze live gaat. Zo worden er bugs voorkomen en is deze 100% gebruiksvriendelijk na lancering. 

De website heeft wat custom HTML elementen, zoals de kleuren icoontjes op de product pagina’s waar er meerdere opties beschikbaar zijn. Omdat we deze uniek hebben ontwikkeld voor Technivorm, is dit iets wat je niet snel bij andere bedrijven. Hierdoor krijgt de website een stukje eigen identiteit, wat je als merk wil uitstralen vanaf een website. 

Technivorm’s nieuwe website is een website die nu weer jaren mee kan doordat hij een tijdloos design heeft en functioneel is op ieder device. Daarnaast hebben zij ook gekozen om een abonnement bij ons af te nemen voor onderhoud. Voor een kleine vergoeding per maand zorgen wij ervoor dat de website blijf lopen, plug-in’s en thema’s up-to-date blijven en dat er ruimte is voor vragen en kleine aanpassingen. Een kleine investering voor een bedrijf maar van grote waarde!

Technivorm beschikte niet over teksten op de oude website die nog bruikbaar waren, noch over een in-house copywriter. Daarom hebben wij dit stuk opgepakt voor zowel de informatieve delen als het samenbrengen van de verhalen van het bedrijf. 

Bij het schrijven van webteksten is nauw samenwerken van belang. Wij verwachten vanuit de klant de juiste informatie om aan de slag te gaan, maar ook om na het aanleveren van de teksten om scherpe feedback. Alleen een bedrijf kent haar geschiedenis en filosofie het beste, daarom is dit een kwestie van teamwork. De samenwerking tussen FloorPR en Technivorm was hierin heel prettig. Meerdere ogen zijn over de teksten gegaan om alles zo goed mogelijk te verwoorden en zo voor het beste eind resultaat te gaan.

Een website ter grote van deze (met zo’n 60 pagina’s) moet zeker SEO geoptimaliseerd worden. Zo maak je website een stuk waardevoller en beter vindbaar. Naast dat we iedere pagina SEO-proof hebben gemaakt, hebben we ook alle pagina’s en tags aan de achterkant geoptimaliseerd. Zo is dus elk stukje van de website goed vindbaar voor de zoekmachines en is de kans op aan de top scoren alleen maar groter geworden.

Bij FloorPR leveren wij alle websites die wij bouwen SEO-geoptimaliseerd af, zelfs als wij het schrijven van de teksten niet doen. Hier onderscheiden we ons met onze concurrenten en slaat nu twee vliegen in één klap!

Voor een real-life beleving verwijzen wij u door naar de website. Zo kunt u zelf ervaren hoe de website eruit ziet. Ook een informatieve website laten bouwen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een offerte!

floorpr, button