Navigation close button

Je Suis Flore -Woocommerce Webshop

floorpr, je suis flore, website, webdesign, Webdevelopment

Je Suis Fore is een webshop voor onder andere handgemaakte sieraden, met de potentie tot het uitbreiden van een handmade en fair lifestyle webshop. Wij hebben naast de branding, ook de volledige webshop mogen bouwen in WooCommerce en alle product omschrijvingen en webteksten mogen doen. 

 

Wij hebben samen met Je Suis Flore het merk neer gezet. Het dochterbedrijf van Floortjeloves kreeg een eigen naampje en daarvoor hebben we het logo, de huisstijl en de hele website voor mogen bouwen.  

Voor het logo wilde we dezelfde lijn aanhouden als bij Floortjeloves; persoonlijk met een deels handgeschreven logo. Om het niet te romantisch te maken hebben we gekozen om het te combineren met harde, klassieke letters. Door met een bolling te werken en met verschillende hoogtes te spelen is het merk herkenbaar en heeft het, net als de naam, een Franse touch. 

floorpr, merken portfolio, brands we work for, jesuisflore

Ook de kleuren wilde we in lijn houden met de van Floortjeloves, maar wel een tikkeltje anders. Zo hebben we meer donder bruine tinten gebruikt en om het op te frissen een heldere lichte jeans blauw. Niet te druk maar wel veelzijdig zodat ze in de toekomst alle kanten op kunnen met hun producten. 

floorpr, je suis flore, website, webdesign, Webdevelopment

De website is in een WooCommerce gebouwd. Een makkelijk bedienbare extensie van WordPress. Dat het nog steeds een WordPress website is waren er nog steeds heel veel mogelijkheden met design. We wilde de artikelen laten spreken, maar wel een homepagina hebben die een verhaal verteld en natuurlijk veel calls-to-action heeft om de producten te kopen, zonder het van de daken te moeten schreeuwen. 

We wilde de mogelijkheid bieden verschillende product categorieën weer te geven die later, als er meer producten komen, makkelijk aangepast kunnen worden. Ook is de header makkelijk te veranderen aan het front-end, waardoor de klant niet ons hoeft te bellen voor aanpassingen en het zelf kan beheren. Een must voor hun om rekening mee te houden bij het design. 

Beleving was een key, dus veel product- en sfeerfoto’s die ook door een groot deel door ons zijn verzorgd en vrijstaand zijn gemaakt. 

Zoals eerder gezegd moest de webshop makkelijk bedienbaar zijn aan het front-end. Gelukkig is dit met een WordPress website altijd goed te realiseren! Ook moest de website 100% functioneel zijn op mobiel, iets wat bij ons altijd vooraan staat.

Ook moest de website functies bieden als wishlists, inloggen om bestellingen  te kunnen zien en goede zoekfuncties hebben. Daarnaast was het van belang variabele producten te hebben zodat de klant op een product pagina zelf nog een andere kleur kan selecteren, zien en kopen. 

Voor extra sales waren ook gerelateerde producten, weekly favorites op de hoofdpagina of een slider van new adds van belang. Grotendeels moest dit automatisch gaan zodat tijdens drukke sales periodes hier niet om hoeven te denken. 

Naast de webteksten, hebben we ook alle product teksten voor Je Suis Flore geschreven. Alle teksten die we voor hun schijven moesten speels en jong zijn, maar natuurlijk ook informatief en SEO-geoptimaliseerd. Omdat het om een webshop. gaat waar geregeld nieuwe producten aan worden toegevoegd, hebben zij hier een vaste prijs voor gekregen mochten ze weer nieuwe producten toevoegen. Zo blijft zowel de schrijfstijl als -kwaliteit het zelfde en hoeven zij niet volgens het principe uurtje-factuurtje te betalen. 

Naast alle grote teksten en product omschrijvingen, hebben we ook de achtergrond van de website helemaal SEO-geoptimaliseerd. Vooral bij een webshop met verschillende producten komen er veel tags kijken. Denk aan kleur, materiaal, categorie etc. Pagina’s die vaak niet worden meegenomen of worden vergeten bij het optimaliseren van een website, maar wel van belang! 

Voor een real-life beleving verwijzen wij u door naar de website. Zo kunt u zelf ervaren hoe de website eruit ziet. Ook een webshop in WooCommerce laten bouwen zoals Je Suis Flore of hulp nodig bij de branding? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een offerte!

floorpr, button