Navigation close button

Floortjeloves – Blog Website

floorpr, floortjeloves, website, webdesign, Webdevelopment

De founder van FloorPR heeft, naast dit bureau, ook al jaren haar eigen blog Floortjeloves. Voor haar een van de redenen om dit bureau te starten, maar daar gaat deze post niet over. Waar het wel over gaat is dat we in het voorjaar van 2019 een geheel nieuwe website hebben mogen ontwerpen en bouwen voor haar. De blog onderging een gehele metamorfose en wij mochten daar met onze creativiteit en kennis op los laten gaan.

Naast een geheel nieuwe website, is ook de huisstijl flink onder handen genomen. Dit hield in een nieuw logo en een nieuw kleuren thema voor een totaal nieuwe look. Omdat het om een persoonlijke blog gaat, hebben we voor het logo gekozen om het in een handgeschreven lettertype te houden. Hierdoor ziet het er niet alleen persoonlijk, maar ook luchtig en vrij uit.

floorpr, merken portfolio, brands we work for, floortjeloves

Voor de kleuren hebben we gekozen voor zachte natuurlijke tinten zodat de kleurrijke blogposts van de pagina knallen, in plaats van dat de pagina zelf de overhand heeft. Om toch wat extra power aan de pagina’s te geven hebben we een donkerbruine tint toegevoegd die perfect aansluit bij het lichte grijs en beige.

Voor het design wilde we twee dingen bereiken: geen typische blog-website en een strak design. Onder typische blog-websites verstaan we sidebars, sliders en banners. De vorige website bestond hier vooral uit, vandaar dat het nu totaal anders moest worden.

Met dit in gedachten, hebben we gekozen voor full-with balken die de featured image van de blogpost weergeven. Dit zorgt ervoor dat het onderwerp meteen duidelijk is en draait de home page nog maar op 1 ding: de blogposts.

Ook hebben we besloten alleen de belangrijkste categorieën te geven – fashion, beauty en lifestyle – in plaats van alle losse onderwerpen. Op deze manier ziet de website er een stuk overzichtelijker uit.

Omdat de sidebar is weggelaten hebben we een alternatief gezocht voor de social kanalen. We hebben buttons gemaakt voor ieder kanaal waar Floortjeloves op actief is en deze in een rij onderaan geplaatst. Als footer hebben we voor een live-instagram plug-in gekozen die de laatst geposte foto’s weergeeft.

De website moest tot slot gebruiksvriendelijk zijn. Naast de overzichtelijke blaken, geven ze een effect zodra je met de muis over de post gaat. Kleine details die ervoor zorgen dat de website zowel granny-proof als uniek is.

Naast dat een website natuurlijk mooi moet zijn, is het nog belangrijker dat deze functioneel is. Denk hierbij aan een goed werkende website zowel desktop als mobiel. Omdat mobiele websites steeds belangrijker worden, was het voor ons van belang een thema uit te kiezen wat op beide formaten perfect functioneert. Vooral voor een blog, die met name op mobiel wordt gelezen, was dit nummer één prioriteit.

Ook andere elementen zoals de zoekfunctie waren van belang bij het uitzoeken van het thema. Nadat deze selectie was gemaakt zijn we naar het design gaan werken.

Omdat Floortjeloves al sinds 2011 bestaat en er daarom ontzettend veel content opstaat wat over gezet moest worden, was het van belang dat dit goed gebeurde. Geen klusje om zelf uit te voeren, want voor je het weet ben je alles kwijt. Gelukkig ben je ook hiervoor bij FloorPR in goede handen!

Floortjeloves bestaat al sinds 2011 en in al deze jaren van schrijven weet Floortje precies hoe ze een blogpost SEO moet optimaliseren. Maar naast de blogposts was er meer werk aan de winkel. De blog had super veel pagina’s die niet SEO-geoptimaliseerd waren en zelfs niet meer gebruikt werden. Een uitzoek klus die veel tijd in beslag neemt, dus een goede klus om aan ons uit te besteden.

Wij hebben een analyse gemaakt en gekeken naar wat er gedaan moest worden. De nodige pagina’s hebben wij geoptimaliseerd en de onnodige pagina’s van de website verwijderd. Zo scoort de website weer hoger in Google, het doel van iedere website en blog!

Voor een real-life beleving verwijzen wij u door naar de website. Zo kunt u zelf ervaren hoe de website eruit ziet. Ook een blog website laten bouwen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een offerte!

floorpr, button