Navigation close button

Esterella MUA – Portfolio Website

floorpr, esterellaMUA, website, webdesign, Webdevelopment

Esterella kwam naar ons toe omdat ze haar werk als visagiste wilde uitbreiden met een nieuwe naar en website. Deze klus lag FloorPR helemaal! De huisstijl van FloorPR sprak erg aan tot Esterella en zo hebben we de handen in een geslagen om samen een geheel nieuw merk neer te zetten.

Esterella kwam niet alleen met ons in contact voor een nieuwe website, maar ook om haar te helpen met de branding van haar nieuwe merk. Haar vorige merknaam wilde ze niet meer gebruiken voor de nieuwe website. Zo kon ze echt een frisse start te maken. Haar wens wat het persoonlijk te houden, maar wel professioneel en duidelijk. Zo kwam FloorPR met de naam EsterellaMUA (naam+makeupartist). Een match! Gelukkig waren de domeinen nog vrij, dus hup, meteen aan de slag!

De website mocht zacht en vrouwelijk zijn, maar niet te romantisch of meisjesachtig. Door het gebruik van zachte poedertinten was het niet alleen een match met het werk, maar ook met wie Esterella is en wat zij mooi vind. Door het gebruik van deze zachte kleuren springen de foto’s van haar werk er deste meer uit. Om het toch een scherper randje te geven hebben we gekozen om het lettertype zwart te houden en wat donker grijze tinten toe te voegen zoals bijvoorbeeld in de footer. Het handgeschreven logo draagt bij aan de persoonlijke touch, wat de portfolio website eer aan doet. 

floorpr, esterellaMUA, website, webdesign, Webdevelopment

Het thema van de website moest gemaakt zijn om juist portfolio’s weer te geven. Indelingen in zowel de front- als backend spelen hier een. belangrijke rol in. Ook wilde we met het design ervoor zorgen dat het alleen om de items die Esterella creëert gaat en niet om iets anders. Zo min mogelijk text en zoveel mogelijk afbeeldingen waren haar wens, en daar is dit prachtige ontwerp uit gekomen.

We hebben gekozen om geen menu balk te doen om zo een beetje tegendraads te zijn. Dit is een opkomende trend die je steeds meer ziet, en deze website is daar nu koploper in. Door het menu weg te werken in een soort hamburger menu is meteen de mobiele functie gecoverd, want die werken alleen nog maar met hamburger menu’s.

In deze website hebben we erg op de details gelet. De speelse grid van de posts of bijvoorbeeld de portfolio pagina waar de afbeelding veranderd on hover. Kleine toepassingen die een website net wat interessanter maken. 

Een prachtig design, maar nu nog werkelijk maken. Zoals eerder gezegd hebben we voor een portfolio basis thema gekozen, wat het een haalbaar project maakte en snel te realiseren was. Immers wil je met nieuwe ideeën graag zo snel mogelijk aan de slag, toch? 

Omdat het geen gecompliceerde website is met veel informatie pagina’s maar juist losse posts, moest hij wel functioneel werken. Vooral op mobiel! Buttons als next post zijn hier een essentieel element in. Ook moest de website bijvoorbeeld makkelijk handelbaar zijn aan het frontend. Als creatieveling of baas wil je je namelijk niet druk hoeven maken om hoe een post erin moet komen. Dit moet zo makkelijk mogelijk blijven. Omdat een portfolio pagina iets gecompliceerder is dan een boogpagina, hebben wij er wat elementen uitgehaald om het zelf onderhouden van de website zo makkelijk mogelijk te houden. 

EsterellaMUA heeft ook een onderhoudspakket bij ons afgenomen want slechts een kleine vergoeding per jaar is, maar ervoor zorgt dat de website altijd blijft lopen en zo jaren mee kan. Ook kan ze hierdoor voor kleine vragen en aanpassingen altijd bij ons terecht, wat de investering van een website bij FloorPR meer dan waard maakt!

Voor deze website wilde Esterella eigenlijk geen teksten hebben, wat wij hebben afgeraden. Je wil immers dat je (nieuwe). website goed wordt gevonden in Google en daar zijn nou eenmaal woorden voor nodig. Wij hebben voor deze website zoveel mogelijk achtergrond werk gedaan en pagina’s onzichtbaar SEO-proof gemaakt. De pagina’s waar we tekst op kwijt konden, zoals about en contact, hebben we zoveel mogelijk aan proberen te vullen om het zo toch SEO te optimaliseren.  

Voor een real-life beleving verwijzen wij u door naar de website. Zo kunt u zelf ervaren hoe de website eruit ziet. Ook een portfolio website laten bouwen zoals Esterella of hulp nodig bij de branding? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een offerte!

floorpr, button