Navigation close button

Het belang van Instagram Stories

floorpr, social media, social media management, instagram stories, stories

Instagram Stories is het laatste half jaar ontzettend populair geworden. Het is de makkelijkste en snelste manier om een posts te boosten en informatie te delen die niet permanent is. Ook is het een geweldige manier om content te delen die de grid net niet halen qua kwaliteit, maar misschien wel het delen waard zijn. Denk hierbij aan publicaties in magazines of reposts van tevreden consumenten. Maar, waarom zou u hier extra tijd aan besteden? Is het echt de moeite waard? In deze blog vertellen wij waarom het antwoord hierop ‘Ja’ is!

Iedereen zit tegenwoordig op social media. Om in deze zee van content zichtbaar te blijven, is het belangrijk actief te zijn en zoveel mogelijk waardevolle informatie te delen. Echter wilt u uw volgers niet spammen met een nieuwe post om de vijf minuten. Ook is het bijna onmogelijk een mooie zogeheten ‘grid’ te creëren als er een paar keer per dag wat online moet komen. Daarvoor zijn Instagram Stories dus perfect. Het is dé manier om leuke feitjes of reposts van tevreden klanten te delen. Of juist shopping of publicatie linkjes doormiddel van de swipe up functie . Het is misschien wel de makkelijkste manier om actief content te delen en online te groeien, zonder uw volgers te overvoeden met content.

Instagram Stories is de perfecte call to action naar uw klanten om door te klikken en uw product of juist dienst te kopen. Daarnaast zullen niet alleen uw volgers het leuk vinden meer over uw merk te zien, ook Instagram houdt ervan u actief te zien. Hoe meer u post en hoe actiever u bent, hoe hoger u in de lijst zal komen te staan. Want dat is hoe het algoritme werkt. Om deze redenen is het van belang om elke dag wat extra tijd te stoppen in Instagram Stories wilt u online groeien.

Covers

floorpr, social media, social media management, instagram stories, stories

Om uw Stories een extra boost te geven en ervoor te zorgen dat ze nog beter bekeken worden, is het belangrijk de Stories op te slaan in highlights. Met een mooie cover kunt u gemakkelijk het onderwerp aangeven en de Stories segmenteren in thema. Perfect voor de klant die meer over uw werk te weten wil komen zonder eindeloos te hoeven zoeken!

Waar wacht u nog op..?

Wilt u graag actiever zijn op social media, maar heeft u hier geen tijd of de kunnen voor? Wij helpen u graag door middel van Social Media Management! Hierbij zetten wij samen met u, of geheel zelfstandig, de social media van uw bedrijf op. Zo heeft u altijd een stok achter de deur of er juist helemaal geen omkijken meer naar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *